Posjetite naš webshopPosjetite naš webshop

Već 13 godina s Vama je vrhunski tim stručnjaka za elektroničke uređaje

Akcije

Stropna ili zidna instalacija platna i projektora

10 Listopad 2016
Stropna ili zidna instalacija platna i projektora

Naš tim montera vrlo brzo i stručno će montirati projektor i platno, kao i izvesti kompletnu zidnu i stropnu instalaciju. Iza nas stoji već preko 50 instalacija u učionice u...

Zamjena lampe na projektoru+čišćenje gratis

11 Listopad 2016
Zamjena lampe na projektoru+čišćenje gratis

  Brza i povoljna zamjena neispravnih lampi projektora + čišćenje gratis -besplatna dijagnostika -originalni ili zamjenski dijelovi -lampe za sve vrste projektora -zamjena neispravne lampe već od 855,00 Kn -kompletno...

Napad Cryptolocker aplikacije

Posljednjih mjeseci sve više korisnika su žrtve napada Cryptolocker ili Filecoder zlonamjernih aplikacija kojima se računalo zarazi preko Internet preglednika ili e-mail poruke. Riječ je o aplikaciji koja se ne klasificira kao virus pa ju ujedno antivirusni programi najčešće ne prepoznaju. Aplikacija pri aktivaciji u sam par minuta preimenuje i šifrira Vaše datoteke (tekstualne datoteke, tablice, PDF datoteke, slikovne datoteke,..). Nakon toga nemoguće im je pristupiti, a u njihov naziv je dodan npr "@india.com" ili neke brojčane oznake. Cilj ovakvih aplikacija je ucjena pa ih nazivaju "ransomware" aplikacije jer zahtijevaju plaćanje određenog iznosa kako bi se Vaše datoteke otključale. Ako se odlučite na plaćanje "otkupnine" kako bi se otključale Vaše datoteke, ne smijete raditi promjene na sustavu i samostalno uklanjati aplikaciju. 
Vrlo malen broj korisnika se odlučuje na plaćanje (1-3%), jer naravno nema jamstva da će plaćanje zaista otključati Vaše datoteke. Oporavak datoteka je u mnogim slučajevima nažalost nemoguć pa je vrlo bitno da korisnik radi redoviti backup podataka. Bitno je da backup medij (npr. usb stick) iskopčate odmah nakon backup-a jer aplikacija pretražuje sve datoteke u računalu, ali i preko mreže na drugim računalima ili serveru. Samim time ako je backup jedinica ostala prikopčana u računalo onda je i vrlo velika vjerojatnost da će se zaraziti i sam backup. Također cloud servisi (npr. Dropbox, Copy,…) koje koristite biti će napadnuti jer im Vaše računalo direktno pristupa. Rješenja backup-a koja mi implementiramo se zasnivaju na NAS mrežnim diskovima s ograničenim pravima pristupa ili backup medijima koji sustav vidi samo u trenutku izrade automatskog backup-a. Secus je već 12 godina ovlašteni prodavatelj vrhunskih Eset antivirusnih sustava (NOD32) koji jamče vrlo visoku razinu pouzdanosti od zlonamjernih aplikacija, ali nažalost neke vrste spomentih aplikacija se mogu infiltrirati u sustav neopažene.
U slučaju da želite provjeriti da li je Vaš sustav pripremljen za ovakvu vrstu napada ili ste nažalost već napadnuti obratite nam se na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na Tel.01/61-90-213.
icon-watch
 

New Design

Featured green icon

 
Facebook
Facebook